26. Bawarskie Dni Inżyniera PDF Drukuj Email
piątek, 02 marca 2018

25 stycznia 2018 r. rozpoczęły się w Monachium 26. Bawarskie Dni Inżyniera. Polską Izbę Inżynierów Budownictwa reprezentował mgr inż. Andrzej Roch Dobrucki, prezes Krajowej Rady PIIB oraz  prof. Zygmunt Meyer, członek KR PIIB

W dniu 25 stycznia br. w godzinach popołudniowych odbyło się otwarcie wystawy w siedzibie Izby Bawarskiej, a następnie spotkanie wszystkich zaproszonych delegacji z państw współpracujących. Prezes PIIB A. Dobrucki i Z. Meyer spotkali się z Prezydentem Izby Bawarskiej – Norbertem Gebbekenem oraz z Martinem Falensky Dyrektorem Generalnym Niemieckiej Izby. Ponadto przeprowadzili rozmowy na temat współpracy z Prezydentami Izb: Czeskiej, Słowackiej, Austriackiej i Słoweńskiej. Ważnym ustaleniem tych rozmów jest m.in. wspólne prowadzenie szkoleń przez Słowacką Izbę Inżynierów Budownictwa i Małopolską Okręgową Izbę Inżynierów Budownictwa w zakresie BIM w ramach projektu Unii Europejskiej. W dniu 26 stycznia br. odbyła się konferencja pt.” Inżynierowie jako projektanci społeczeństwa”.