Polska Izba Inżynierów Budownictwa > Komisja Współpracy z Zagranicą > Sprawozdania ze współpracy międzynarodowej > XXII Międzynarodowa Konferencja „Inżynieria Miejska – Karlovy Vary 2017”

XXII Międzynarodowa Konferencja „Inżynieria Miejska – Karlovy Vary 2017” PDF Drukuj Email
piątek, 25 sierpnia 2017

9 czerwca 2017 r. w hotelu Thermal w Karlowych Warach odbyła się kolejna, już 22 międzynarodowa konferencja „Inżynieria Miejska – Karlovy Vary 2017”.

Głównym tematem obecnej konferencji była współpraca architekta i inżyniera budownictwa przy realizacji inwestycji miejskich. W czasie obrad przedstawiciele wyższych uczelni i izb inżynierskich z Niemiec, Słowacji i Czech wygłosili kilkanaście referatów związanych z tematem konferencji.

Jej organizatorzy, czyli Czeska Izba Autoryzowanych Inżynierów i Techników Budownictwa (CKAIT) oraz Czeski Związek Inżynierów Budownictwa (CSSI) z regionu Karlowych Warów, zorganizowali także dla uczestników konferencji objazd po okolicznych zamkach (Loket, Valec na Karlovarsku, Chyse, Sterda i Horni Slavkov). Podczas zwiedzania można było zapoznać się z pracami poczynionymi przy odnowie tych obiektów oraz docenić współpracę inżynierów budownictwa i architektów.

W konferencji wziął udział Andrzej Roch Dobrucki, prezes PIIB i Zygmunt Rawicki jako przedstawiciel Małopolskiej OIIB.