Zespół ds. przebudowy i modernizacji budynku przeznaczonego na siedzibę Polskiej Izby Inżynierów Budownictwa przy ulicy Kujawskiej 1 w Warszawie
22. Bawarski Dzień Inżyniera PDF Drukuj Email
poniedziałek, 21 kwietnia 2014

W dniach 30.01-1.02. br. w Monachium odbył się 22. Bawarski Dzień Inżyniera. Jest to doroczne spotkanie inżynierów niemieckich z władzami centralnymi i regionalnymi. W kongresie udział wzięli przedstawiciele izb narodowych: Polskiej Izby Inżynierów Budownictwa, Czeskiej, Słowackiej, Węgierskiej, Słoweńskiej, Chorwackiej, Greckiej, Austriackiej oraz Włoskiej. Polską Izbę Inżynierów Budownictwa reprezentował kol. Zygmunt Meyer. Udział wziął również Prezydent ECEC pan Črtomir Remec.

31 stycznia br. odbyło się spotkanie w Bawarskiej Izbie Inżynierów. Na spotkaniu tym kol. Z. Meyer przedstawił działalność Polskiej Izby Inżynierów Budownictwa oraz możliwe obszary współpracy. Natomiast 1 lutego br. odbył się kongres, na którym, w dwóch seriach referaty wygłosiło 6 osób. Seria pierwsza związana była z określeniem pojęcia ryzyka w budownictwie, seria druga z wykorzystywaniem nowych technologii i materiałów w budownictwie.

Przygotował Zygmunt Meyer

Poprawiony: piątek, 06 lutego 2015